sokeriton mustikka-banaanikakku

Meillä on vuosien saatossa tehty paljon banaanileipiä monissa eri variaatioissa. Niistä tulee usein makuuni turhan makeita, vaikka sokeria ei laittaisikaan, sillä tummentuneet banaanit antavat makeutta jo itsessään valtavan paljon.
Reseptin sitruunamehu ja mustikat tuovat leipään sopivasti happoa ja tasaavat makeutta🫐🍋
Ruoassa saa olla myös mielestäni purutuntumaa ja sitä tulee kivasti rouhituista manteleista.

Tarvitset:

4 tummunutta banaania
2dl kaurahiutaleita
1dl kaurajauhoja
2,5 dl ( 100g ) kokonaisia kuorittuja manteleita
1,5 dl mustikoita
1rkl rypsiöljyä
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1/2 suolaa
ripaus vaniljajauhetta
vajaa ruokalusikallinen puristettua sitruunamehua

Valmistus:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, rouhi mantelit veitsellä ja lisää ne sekaan.

2. Lisää mustikat ja sekoita varovasti haarukalla.

3. Laita rypsiöljy ja purista sitruunamehu mukaan, sekoittele.

4. Muussaa haarukalla 3 banaania soseeksi ja lisää taikinaan.

5. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen arkki 1 litran vetoiseen vuokaan.

6. Pistä taikina vuokaan, halkaise 1 banaani pituussuunnassa kahtia ja paina koristeeksi taikinan pinnalle.

7. Laita vuoka uuniin 175 asteeseen noin tunniksi ja nosta valmis leipä jäähtymään.

Säilyvyys:

Leipä säilyy jääkaapissa suunnilleen viisi päivää ja pakastimessa noin kolme kuukautta. Jos pakastat leivän, kannattaa se leikata valmiiksi ja laittaa leivinpaperia siivujen väliin. Saat helposti irrotettua ja sulatettua haluamasi määrän viipaleita🍞