
sitruunakakku
Maistuisiko palanen sitruunakakkua?
Herkullinen kakku on maustettu ripauksella kardemummaa ja sen maku vie muistojen mummolaan 👵🏻🩶 Helppo kakku on nopea valmistaa ja paranee vain, jos malttaa antaa olla jääkaapissa päivän pari. Sitruunatkin ovat sopivasti parhaimmillaan 🍋
Ainekset:
Vuokaan
voita korppujauhoja
Sitruunakakku
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 dl sitruunanmehua
3 tl sitruunankuorta raastettuna
2 tl kardemummaa
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja korppujauhota huolellisesti noin kahden litran vetoinen kahvikakkuvuoka.
3. Sekoita isossa kulhossa kuivat aineet.
4. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, rypsiöljy, maito, sitruunamehu, ja sitruunankuoriraaste.
5. Lisää kuivat aineet nestemäiseen seokseen siivilän läpi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia.
7. Nosta kakku jäähtymään vuoassa viideksi minuutiksi ja kumoa kakku jäähdytysritilälle. Koputtele vuokaa ennen kuin nostat vuoan kakun päältä. Auttaa kakkua irtoamaan paremmin.