RAPARPERIPIIRAKKA

RESEPTI

Aloittaessani leipomaan piirakkaa, huomasin ettei meillä ollutkaan kermaviiliä jota olen tottunut käyttämään raparperipiirakassa. Onneksi jääkaapista löytyy aina pari purkkia turkkilaista jogurttia ja niillä mentiin tällä kertaa.

Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa.

Muruseos:

5dl vehnäjauhoja
4dl mantelijauhetta
2,5dl fariinisokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
3tl vaniljasokeria
3tl kardemummaa
200g voita sulatettuna
ripaus suolaa

Piirakan pohja:

2/3 muruseoksesta
200g turkkilaista jogurttia
1 muna

Piirakan täyte:

noin litra raparperipaloja
( laitoin hiukan yli, kun sattui olemaan seitsemän vartta ja tahdoin käyttää kaikki )
500g turkkilaista jogurttia
1,5dl sokeria
2 munaa
2tl vaniljasokeria

Piirakan valmistus:

Muruseos

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Nypi taikina murumaiseksi ja ota 1/3 osa taikinasta toiseen kulhoon.

2. Lisää loppuun muruseokseen munat ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Täyte

1. Levitä pilkotut raparperipalat tasaisesti taikinan päälle.

2. Sekoita kulhossa täytteen loput ainekset keskenään ja kaada raparperien päälle.

3. Ripottele sivuun otettu muruseos piirakan pinnalle ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Saisinko vielä yhden palan 🥧
t. pikku leipurit