SAVULOHILEIPÄSET

Voikkarivinkki viikonloppuun!

Voit koota leivät valmistuotteista, tai tehdä täytteet itse. Alla ohjeet tzatsikiin ja mummonkurkkuihin🥒

Ainekset leipäset:

1 kpl saaristolaisleipä
1 rasia versoja esim. Mimis Kotipellonpuutarha
tzatzikia
mummonkurkkuja
savulohta
tuoretta tilliä
mustapippuria

Valmistus:

1. Viipaloi leivästä haluamasi määrä siivuja ja grillaa, tai paista niitä hetki molemminpuolin, kunnes ovat rapeita.
2. Levitä päälle reilu kerros tzatzikia, lisää versoja, sekä muutama siivu mummonkurkkuja ja asettele päällimmäiseksi palanen lohta. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja tuoreella tillillä.

Ainekset tzatziki:

1 kurkku
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
mustapippuria
tuoretta tilliä

Valmistus:
1. Raasta kurkku raastimella ja laita siivilään, sekoita suola mukaan ja jätä valumaan siksi aikaa kun teet muut työvaiheet.
2. Laita jogurtti kulhoon ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, sekä valkosipulin kynnet. Silppua tilliä makusi mukaan tarvittava määrä ja lisää jogurtin sekaan tilli, sitruunan kuoriraaste, valkosipulinkynnet ja mustapippuri.

3. Painele kurkusta mahdollisimman paljon nestettä pois ja laita raaste jogurttiin, purista lopuksi noin pari ruokalusikallista sitruunanmehua sekaan ja sekoita tzatziki hyvin. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään vartiksi.

Ainekset mummonkurkut:

3 avomaakurkkua
1 dl vettä
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
1/2 tl suolaa
tuoretta tilliä

Valmistus:

1. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja etikka. Keitä hiljalleen kunnes sokeri on liuennut liemeen ja nosta jäähtymään.
2. Viipaloi kurkut hyvin ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä, tai mandoliinilla.
3. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen päälle ja lisää kourallinen silputtua tilliä. Sekoita hyvin, jos käytät kannellista astiaa voit ravistaa sekaisin. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.