
LASINUUDELISALAATTI
Raikas salaatti vaatii hieman pilkkomista, mutta on vaivan arvoinen🥒🍅🥢
Ainekset:
1pkt lasinuudeleita
1l vettä
100g kiinankaalia
100g punakaalia
10 kirsikkatomaattia
6 retiisiä
1/2 kurkku
2kpl kevätsipulia
2kpl salottisipulia
1 keskivahva chili
1/2 lime
2 valkosipulin kynttä
200g isoja pakastekatkarapuja, tai pyrstöjä
pala tuoretta inkivääriä
öljyä paistamiseen
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
seesamin siemeniä
Kastike:
1/2 dl limetin mehua
2 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhtele ja suikaloi kaalit. Halkaise tomaatit ja viipaloi retiisit. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja paloittele puolikkaat. Silppua kevätsipuli.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Laita pannulle öljyä ja kuumenna; lisää ripaus suolaa, silputtu chili, salotti- ja valkosipuli, sekä raastettu inkivääri. Kuullota hetki ja laita mukaan sulatetut katkaravut. Paista koosta riippuen 1-2 minuuttia, välillä käännellen. Purista lopuksi päälle limen mehu.
Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista käsin kaikki ylimääräinen neste pois ja halutessasi saksi lyhyemmiksi.
Nosta nuudelit ja salaatti, sekä paistetut katkaravut kulhoon ja kaada päälle kastike. Sekoita ja lisää silputtu korianteri, sekä minttu ja viimeistele salaatti vielä seesaminsiemenillä.
🍤🌶️🧄