BATAATTI-KVINOASALAATTI

Paahdettuja bataatteja, rouskuvia kurpitsansiemeniä, herkullisia varsiparsakaaleja… niistä on tehty koukuttavin kvinoasalaatti 🍽️

Ainekset:

1,5 kg batattia
3 dl kvinoaa
1 granaattiomena
1 sitruuna
1 pkt ( á 200 g )varsiparsakaalia eli bimiä
1,5 dl kurpitsan siemeniä
1 rku minttua
1 rku lehtipersiljaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä

Kuori ja paloittele bataatti, ripottele pinnalle suolaa ja laita oliiviöljyä. Paahda bataatteja uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan ja huuhtele valmis kvinoa kylmällä vedellä. Kokoa salaatti vasta kun raaka-aineet ovat jäähtyneet, jotta ei tule kokkareita ja rakenteet pysyvät paremmin kasassa.

Paahda kurpitsan siemenet kuivalla, kuumalla pannulla ja kääntele paiston aikana muutaman kerran. Laita siemenet toiseen astiaan jäähtymään ja paista varsiparsakaalit.

Laita paistinpannulle oliiviöljyä, suolaa ja pari rouhaisua mustapippuria. Paista varsiparsakaaleja pannulla muutama minuutti, kääntele kerran kaksi paiston aikana.

Tee kastike salaatille: sekoita vajaa desi oliiviöljyä, sitruunan mehu ja raastettu kuori, suolaa, sekä mustapippuria.

Yhdistä kvinoa, bataatit, pilkotut varsiparsakaalit, granaattiomenan siemenet ja paahdetut kurpitsan siemenet, sekä kastike. Silppua sekaan tuoretta lehtipersiljaa ja minttua.

Mukavaa viikonloppua!☀️❄️