
PUOLUKKAVISPIPUURO
Tytöt innostuivat keräämään viikonloppuna puolukoita saaresta ja lupasin keittää heille niistä klassikkojen klassikkoa, vispipuuroa.
Puolukat ehdin pakastaa jo sunnuntaina, mutta niistähän tulee vain hiukan makeampia pakkasen puremina🥰
Tavallisen sokerin sijaan laitoin puuroon fariinisokeria. Lopputuloksesta tuli herkullinen näinkin, eikä sokeria tarvittu yhtä paljoa, kuin mitä tavallista kidesokeria olisi tullut.
Tarvitset:
1 l vettä
5 dl puolukoita
1,5 dl mannasuurimoita
0,75 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
Valmistus:
1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää puolukat, sokeri, sekä ripaus suolaa.
2. Laita kansi kattilan päälle ja keitä noin 5-10 minuuttia.
3. Voit halutessasi siivilöidä marjojen kuoret pois.
4. Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
5. Jäähdytä puuro esim. kylmässä vesialtaassa, tai nosta ulos jäähtymään.
6. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella, tai yleiskoneessa.
7. Tarjoa sokerin ja maidon kanssa.