AHVENBURGERI

Saatiin sunnuntaina verkoilla yksi ahven😊🐟
Tosiaan yksi, mutta yhdestäkin riitti hyvin kahteen burgeriin, kun kala oli ennättänyt kasvaa riittävän isokokoiseksi.

Purilaiset kasasin Leipomo Salosen ruisnappien väliin, jotka ovat juuri sopivan kokoisia tähän tarkoitukseen.

Väliin laitoin: frisee salaattia, crème fraîchesta tehtyä kastiketta, voissa paistetun ahvefileen, hölskykurkkuja, tilliä ja kirsikkatomaatteja.

Voit valmistaa kurkut ja kastikkeen jo hyvissä ajoin ennen ahvenburgerien kasaamista.

Hölskykurkut:

3 avomaakurkkua
1 dl vettä
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
1/2 tl suolaa
tuoretta tilliä

Valmistus:

1. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja etikka. Keitä hiljalleen kunnes sokeri on liuennut liemeen ja nosta jäähtymään.

2. Viipaloi kurkut hyvin ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä, tai mandoliinilla.

3. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen päälle ja lisää kourallinen silputtua tilliä. Sekoita hyvin, jos käytät kannellista astiaa voit ravistaa sekaisin. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Kastike:

1prk crème fraîche
1/2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
ruohosipulia silputtuna
noin 1tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen käyttöä 🌱🍋